Ukrajinská klobása

Suroviny

  • vepřový bok
  • country slanina
  • česnek, cibule, sušená paprika, pepř, sůl, koření gyros
  • polohrubá mouka, mléko, voda

  1. vepřový bok nakrájíme na středně velké kostky
  2. připravíme si česnek, cibuli a na malé kostky nakrájenou country slaninu
  3. pomalu vyškvaříme kostky bůčku, přidáme slaninu, nasekaný česnek a cibuli
  4. necháme krátce rozvonět a přidáme sušenou papriku, koření gyros, sůl a pepř
  5. polohrubou mouku zamícháme s mlékem, vodou a vytvoříme řídkou směs těsta
  6. přidáme hotový dochucený bůček a vše dobře promícháme
  7. vzniklou směsí naplníme klobásová střeva a povaříme ve větším hrnci
  8. následně dopečeme v troubě s oběhem horkého vzduchu dozlatova

Servírujeme s vařeným kyselým zelím, dobrou chuť!

Odebírat
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Michal
Michal
4 let před

A splnilo to Tvá očekávání?!?
Vypadá to dobře!

Petr
Petr
4 let před
Odpovědět  Michal

Nejvice me prekvapilo, jak vyborna byla druhy den zastudena. Zvlastni je ale pocit nez prvne ochutnas. Vidis klobasu, pri kousnuti ocekavas nejakou masovou chut a… …a najednou je to neco jako plneny karlovarsky knedlik 😃!

Jana
Jana
4 let před
Odpovědět  Petr

Takže by to chtělo k ukrajinské klobáse se zelím podávat ještě kus uzeného? :-))

Petr
Petr
3 let před
Odpovědět  Jana

Jo! Takova kombinace by stala za odzkouseni👍🏻