Sušené maso

Lalok

Složení – vepřový lalok, bylinky, vyzkoušejte v receptu na country guláš

Používám do škvarkových klobás.

Tuhle část masa z hlavy prasátka v marketu nekoupíte. Je potřeba se domluvit s řezníkem. Koření je běžně používané s označením „divoké“. V Itálii se takto upravené maso jmenuje Guanciale a je základem receptu Spaghetti CarbonaraTepelná úprava nutná !!!

Javorová slanina

vepřový bůček naložený v javorovém sirupu a pepři, vyvážená sladko-slaná chuť. Douzené studeným kouřem. Tepelná úprava nutná !!!

Pro ty z vás, kteří máte raději „rovnou zakrojit“ je k ochutnání tepelně upravená verze grilováním!

Vyzkoušejte se sušenými švestkami

Krkovice

Složení – vepřová krkovice naložená v koření a následně sušená ve zracím boxu, zkuste jako základ vydatné snídaně.

Důležité je krájení na velmi tenké plátky, jinak se dost dlouho v puse „žužlá“. Není nutná tepelná úprava.

Váleček

Složení – sušený vepřový váleček (součást kýty) obalený v pepři, chutná nakrájený společně s dobrou whiskyNení nutná tepelná úprava.

Šunka sušená

Složení – vepřová kýta s tukovým krytím. Poměrně dlouhá doba přípravy do finální podoby.

Nakládání 3 týdny ve směsi koření, uzení studeným kouřem, zavěšení a zrání minimálně 5 týdnů. Není nutná tepelná úprava.

Pancetta

Složení – sušený bůček nakládaný v pepři a soli, krájet na tenké plátky!

Moje oblíbená úprava je vyškvařená na pánvi s opečeným chlebem nebo toastovým chlebem v toustovači „na sucho“

Pancetta

Pečeně v pepři

Složení – vepřová pečeně naložená v čtyřbarevném pepři. Krájet na tenké plátky! Není nutná tepelná úprava.

Výborná na čerstvý chléb s máslem nebo jen tak k pivu/vínu.

Odebírat
Upozornit na
guest
10 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
PlachtaS(tanda)
PlachtaS(tanda)
2 let před

Bez VÁLEČKU si nedovedu představit zbytek svého života – jedním slovem SQJELÝ!

Eva
Eva
3 let před

Dobrý den.
Můj manžel je dost opatrný k uzeninám, ne vše je podle jeho gusta. Ale od té doby, co nosím domů Vaše výrobky, stal se z něj ještě větší gurmán a věřte, že jste nasadil laťku hodně vysoko. V úterý se už pravidelně ptá, jestli nesu něco od toho pána, co ty dobroty dělá s opravdovou láskou a fortelem, protože jsou opravdu výborné. Takže moc děkujeme, vždy si pochutnáme, bez ohledu na to, jestli je to klobáska, pancetta nebo sekaná. Fakt dobrý.

Eva
Eva
3 let před

Pancetta je další ze skvostných výrobků dědy. Na horký suchý toast tuto lahůdku, přiklopit druhým toastem a znovu vložit do toustovače a zapéct. LUXUS. Diky moc za skvělou večeři. (Ideální je zapít pivkem 🙂)

Maruška
Maruška
3 let před

Bylinková slanina – velká dobrota, příjemná slano-bylinná chuť, vyzkoušela jsem přímou spotřebu (nakrájet a rovnou jíst) i opečené plátky se zeleninou, a oboje výborné!☺

Standa
Standa
3 let před

Pečeně – sušená vepřová kotleta obalená v pepři, chutná nakrájená společně s dobrou whisky. Já osobně jsem nikdy nebyl příliš nakloněn podobným výrobkům. Kupodivu jsem velice rychle změnil názor a konstatuji, že „TOHLE MŮŽU“. Těším se na další dodávku a v podstatě nepotřebuji „krájecí stroj“. S dobře naostřeným nožem nádherně okukuji další nářez a šup s ním do úst. Díky…

Petr
Petr
3 let před
Odpovědět  Standa

Rad naucim i stareho psa novym kouskum 🤩! Stando diky za koment!!!