Fermentovka – se škvarky, cibulová, lovecká, se zeleným pepřem, Chorizo
fermentovaná vepřová klobása v několika variacích
Se škvarky – chuť pro pravé gurmány přináší škvarky vyrobené z naloženého vepřového laloku. Klobása je uzená studeným kouřem.
Cibulová – výrazná cibulová chuť díky drceným plátkům sušené cibule.
Lovecká – použito 40% přední hovězí, které kromě báječné chuti způsobí, že má klobása krásnou tmavě hnědou barvu. Chuť ještě obohatí uzení studeným kouřem
Se zeleným pepřem – vyrobená jen z vepřového masa, obsahuje nakládané kuličky zeleného pepře
Chorizo – tradiční Špaňelský sušený salám jemně pálivý
Fermentovaná klobása je pro každého, kdo má rád „něco malého zakrojit“ k pivu, vínu a v mém případě místo něčeho sladkého ke kávě. Jedno malé sousto funguje dokonce i jako náhražka přípravků potlačujících chuť na cigaretu! Před konzumaci je dobré, stejně jako u sýrů, nechat klobásu venku z lednice alespon 30 minut (nebo jak maximálně dlouho to vydržíte…) aby se zvýraznila její chuť!
Klobása je cca. 30cm dlouhá. Další možností je tvar podkovy.
Jako jednoho z hlavních degustátorů mě naposledy nadchla lovecká!!!!!!! 👍👍👍👍👍👍👍👍 Jela s náma na výlet vlakem do plzeňskýho pivováru a všichni účastníci zájezdu dělali v kupé: „Mhmmmm… Ty vole… Tak to je něco… To je fakt výborný todleto… Atd…“ 😁👍
u nás vede klobása se škvarky o tu jsme se málem poprali 😊…….
Priste poslu vice kusu, at se tam opravdu nepoperete !!!
Ahoj, naposledy jsem ochutnal cibulovou klobásu. Byla to „velká dobrota“. Má to jen jednu nevýhodu.
Vždy, když domu přinesu nějakou dobrotu od „Dědova masíčka“ všichni se na to vrhnou jako kobylky.
Ano, to je nejcastejsi problem! Je celkem zbytecne na obalu uvadet, ze klobasy ve vakuu maji trvanlivost minimalne 90 dnu🙂. Priste asi musim poslat vetsi balicek 👴🏻🥩
Právě jsme ukončili velikonoční testování klobás💪Všechny výborné👍🏼.
Tak to mam radost, diky, budu ladit dalsi recepty👴🏻🥩🙂
Hnědá liška – uzená klobása (Složení – směs vepřového a hovězího masa s kořením) snědena „na jeden zátah“. Neskutečná dobrota a těším se na velikonoční objednávku.
Prave jsem objednal 90m veprovych strev a pripravuji se na velikonocni objednavky🙂
Měla jsem tu čest ochutnat Podkovu – fermentovanou klobásu (tedy popravdě během dvou dnů celou sníst…), a musím všem říct, že je naprosto vynikající. Krásně vysušená, s tuhostí tak akorát na příjemné kousání, s výraznou masovou chutí, jen lehce solená a kořeněná, opravdu velká dobrota.
Děkuji za otestování a komentář Maruško. Mám radost, že Vám chutnala!
Naprosto stejný scénář jako u paní Marie – rozbaleno pro ochutnání a už není. Dokonale vyvážená chuť, hezká mozaika na řezu.
A tak je to spravne 🙂👴🏻🥩!