Uzené maso

Šunka od kosti

Složení – vepřová kýta ručně porcovaná, výborná na čerstvý chléb s máslem nebo jako součást studené kuchyně

Maso je před uzením vakuově naložené ve směsi soli a česneku 10-14dní, udí se cca. 6-7 hodin horkým kouřem. 

Country slanina

Složení – vepřový bok bez kosti naložený v černém pepři a soli, vyuzený a následně vysušený. Touto kombinovanou úpravou získá nezaměnitelnou jemnou chuť!

Čas přípravy bůčku do konečné podoby je poměně zdlouhavý:

– 14 dní naložené v drceném černém pepři

– 10 dní i déle (podle velikosti) naložené v soli

– 6 až 7 hodin uzení horkým kouřem

– 14 dní sušení v proudu vzduchu v upravené lednici

– 1 týden zavakuované ve vakuovacím sáčku

Bůček kajenský

Složení – vepřový bok naložený v kajenském pepři (10-14dní) a následně vyuzený horkým kořem, není potřeba ovařovat, krájený na obložený talíř, ohřátý s bramborovou kaší, do zapečených těstovin, opečený do základu jídel…

Odebírat
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Janinka Zetorka
Janinka Zetorka
2 let před

No vidíš a já si ho dala k snídani s houskou 😁 na mě pikantní, ale do jídla bude skvělý ☺

Eva
Eva
3 let před

Opekla jsem plátky slaniny do doma vyrobených hamburgerů. Než jsem ji stihla použít, byly všechny plátky snědeny mým manželem a synem. Tudíž jsem musela další křupavé „lupínky“ rychle dosmažit. Byl to pro nás luxusní požitek. Country slaninu moc chválím. Kupovanou slaninu se mi nikdy nepodařilo vyškvařit do tak křupava. Těším se na další gurmánské zážitky s Dědovo masíčkem 🙂 Eva

Milena
Milena
3 let před

V neděli moje rodinka ochutnala country slaninu. Byla vynikající a ochránit jí několik dnů v lednici dalo práci. Milena

Petr
Petr
3 let před
Odpovědět  Milena

Dekuji za ohodnoceni a kratky pribeh🙂. Pristi varka je planovana na velikonocni svatky.