Country slanina
Složení – vepřový bok bez kosti naložený v černém pepři a soli, vyuzený a následně vysušený. Touto kombinovanou úpravou získá nezaměnitelnou jemnou chuť!
Čas přípravy bůčku do konečné podoby je poměně zdlouhavý:
– 14 dní naložené v drceném černém pepři
– 10 dní i déle (podle velikosti) naložené v soli
– 6 až 7 hodin uzení horkým kouřem
– 14 dní sušení v proudu vzduchu v upravené lednici
– 1 týden zavakuované ve vakuovacím sáčku
No vidíš a já si ho dala k snídani s houskou 😁 na mě pikantní, ale do jídla bude skvělý ☺
Je to tak, nektere vyrobky jsou lepsi jako kvalitni vstupni surovina do zakladu jidla. Vim o tom sve, napr. kdyz krajim nebo porcuju a neubranim se ochutnani 😃
Opekla jsem plátky slaniny do doma vyrobených hamburgerů. Než jsem ji stihla použít, byly všechny plátky snědeny mým manželem a synem. Tudíž jsem musela další křupavé „lupínky“ rychle dosmažit. Byl to pro nás luxusní požitek. Country slaninu moc chválím. Kupovanou slaninu se mi nikdy nepodařilo vyškvařit do tak křupava. Těším se na další gurmánské zážitky s Dědovo masíčkem 🙂 Eva
Verim, ze dalsi gurmanske zazitky budou nasledovat! Dekuji i za provedeny srovnavaci test se slaninou kupovanou 🥓🙂
V neděli moje rodinka ochutnala country slaninu. Byla vynikající a ochránit jí několik dnů v lednici dalo práci. Milena
Dekuji za ohodnoceni a kratky pribeh🙂. Pristi varka je planovana na velikonocni svatky.