Další možnost zpracování masa

Není úplně jednoduché v domácích podmínkách rozšiřovat technologické možnosti zpracování masa. Jedním z dalších možných postupů je tepelná úprava v hliníkové formě.

Pořídil jsem pro začátek malou formu (s možností vsádky až 1,7kg masa). Volba padla i vzhledem k velikosti mého největšího hrnce na tzv. „Toustovku mini“ o rozměrech 145 x 95 x 110 mm

Jako úplně první výrobek jsem zkusil Pražskou retro šunku

V receptu se používá pouze kus vepřové kýty vcelku společně s kouskem hřbetního sádla. Vše se ponoří do solného láku a nechá 4-5 dní v lednici. Žádné další koření nebo jiné úpravy. Maso se potom upraví tak, aby se dalo vložit do formy (na dno formy se dává plátek hřbetního sádla) a vaří se při 75 stupních cca. 2 hodiny.

Fotografii nakrájenćh plátků šunky jsem bohužel k rychlosti jakou byla celá várka snědená nestačil zhotovit…

Dalším výrobkem bylo lisované šunkové koleno

Zkusil jsem i lisovaný bok (poskládané ze 3 kusů bůčku)

Plec s čerstvou cibulí

Krkovice s černým pivem

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře