Bažantí paštika

Suroviny

  • stehna a prsa z bažanta
  • bylinková slanina
  • mrkev, celer, petržel, cibule
  • divoké koření, černý pepř, sůl
  • zavařené brusinky
  • vepřové sádlo
  1. bažanta naporcujeme, použijeme stehna a prsa
  2. poskládáme do pekáčku, proložíme slaninou, oškrábanou nakrájenou zeleninou a kořením, necháme péct
  3. na slanině orestujeme cibuli, přidáme sádlo, necháme zchladnout
  4. půl opečeného obraného masa nameleme na hrubo
  5. přidáme zavařené brusinky
  6. zalijeme smetanou a pořádně směs promícháme
  7. vychladlou opečenou slaninu s cibulí smícháme s druhou polovinou obraného pečeného masa, přidáme sádlo, nameleme na jemno a obě směsi mícháním spojíme. Dochutíme solí a pepřem
  8. paštiku naplníme do obalu a necháme vařit ve vodě o teplotě cca. 72oC po dobu 3 hodin
  9. po uvaření zchladíme všechny paštiky ve studené vodě a následně dáme do lednice na 24 hodin odpočinout

Servírujeme na opečeném toastu s lahůdkovou cibulkou, dobrou chuť!

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře