Country guláš

Suroviny

  • Sušený vepřový lalok
  • Krkovice (co peněženka dovolí) nakrájená na větší kostky
  • Rostlinný olej
  • Brambory podle pocitu hladu
  • Čerstvě mletý čtyřbarevný pepř, sůl, kajenský pepř
  • Cibule, česnek, čerstvá paprika (vše přiměřeně)
  • Zakysaná smetana

Postup

  1. v hrnci vyškvaříme sušený vepřový lalok (prasečí tváře)
  2. nakrájíme vepřovou krkovici na větší kostky
  3. společně orestujeme a přidáme pepř a sůl
  4. kdo má rád jídlo pikantní, doplní ještě kajenský pepř
  5. nakrájíme syrové brambory ve slupce
  6. přidáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
  7. mezi tím, co se brambory s masem vaří, nakrájíme čerstvou papriku
  8. oloupeme česnek a cibuli, z cibule nakrájíme silnější půlkolečka
  9. česnek utřeme nebo prolisujeme
  10. a zamícháme do kysané smetany s trochou soli
  11. vaříme bez pokličky, až se většina vody vyvaří, přidáme zeleninu
  12. guláś přestaneme vařit a přikryjeme na 10 min pokličkou

Servírujeme s kopečkem zakysané smetany s česnekem.

 

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře