Suroviny
- Sušený vepřový lalok
- Krkovice (co peněženka dovolí) nakrájená na větší kostky
- Rostlinný olej
- Brambory podle pocitu hladu
- Čerstvě mletý čtyřbarevný pepř, sůl, kajenský pepř
- Cibule, česnek, čerstvá paprika (vše přiměřeně)
- Zakysaná smetana
Postup
- v hrnci vyškvaříme sušený vepřový lalok (prasečí tváře)
- nakrájíme vepřovou krkovici na větší kostky
- společně orestujeme a přidáme pepř a sůl
- kdo má rád jídlo pikantní, doplní ještě kajenský pepř
- nakrájíme syrové brambory ve slupce
- přidáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
- mezi tím, co se brambory s masem vaří, nakrájíme čerstvou papriku
- oloupeme česnek a cibuli, z cibule nakrájíme silnější půlkolečka
- česnek utřeme nebo prolisujeme
- a zamícháme do kysané smetany s trochou soli
- vaříme bez pokličky, až se většina vody vyvaří, přidáme zeleninu
- guláś přestaneme vařit a přikryjeme na 10 min pokličkou
Servírujeme s kopečkem zakysané smetany s česnekem.