Klobásy

Hovězí – fermentovaná klobása

Složení – hovězí krk a žebra, vepřové sádlo, koření Lákalo mě vyzkoušet upravit fermentováním kvalitní hovězí, koupené na nedaleké farmě. Střívko je také hovězí.

 

Fermentovka – se škvarky, cibulová, lovecká, se zeleným pepřem, Chorizo

fermentovaná vepřová klobása v několika variacích

Se škvarky – chuť pro pravé gurmány přináší škvarky vyrobené z naloženého vepřového laloku. Klobása je uzená studeným kouřem.

Cibulová – výrazná cibulová chuť díky drceným plátkům sušené cibule.

Lovecká – použito 40% přední hovězí, které kromě báječné chuti způsobí, že má klobása krásnou tmavě hnědou barvu. Chuť ještě obohatí uzení studeným kouřem

Se zeleným pepřem –  vyrobená jen z vepřového masa, obsahuje nakládané kuličky zeleného pepře

Chorizo – tradiční Špaňelský sušený salám jemně pálivý

Fermentovaná klobása je pro každého, kdo má rád „něco malého zakrojit“ k pivu, vínu a v mém případě místo něčeho sladkého ke kávě. Jedno malé sousto funguje dokonce i jako náhražka přípravků potlačujících chuť na cigaretu! Před konzumaci je dobré, stejně jako u sýrů, nechat klobásu venku z lednice alespon 30 minut (nebo jak maximálně dlouho to vydržíte…) aby se zvýraznila její chuť!

Klobása je cca. 30cm dlouhá. Další možností je tvar podkovy.

 

Grilovací – vařená vepřová klobása

Složení – vepřové sádlo, bůček, kýta, směs koření.

Inspirací k výrobě byla bavorská grilovací klobása. Pak jsem pokračoval úpravou receptů a odzkoušenou mám i paprikovou a anglickou klobásu se šalvějí.

Uzená – klasická domácí klobása

Složení – směs vepřového a hovězího masa s kořením, uzené horkým kouřem

 

Šunková – vařená vepřová klobása

Složení – vepřové sádlo a kýta, koření, vyzkoušejte v receptu na klobásádu

Tahle klobása je výborná v tom, že nemusíte dlouho čekat na proces fermentace a sušení nebo roztápět udírnu. Směs se naplní do střev, klobásy se uvaří ve velkém hrnci a druhý den je hotovo!

Odebírat
Upozornit na
guest
13 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší
Vložené zpětné vazby
Ukázat všechny komentáře
Vrchní degustátor
Vrchní degustátor
3 let před

Jako jednoho z hlavních degustátorů mě naposledy nadchla lovecká!!!!!!! 👍👍👍👍👍👍👍👍 Jela s náma na výlet vlakem do plzeňskýho pivováru a všichni účastníci zájezdu dělali v kupé: „Mhmmmm… Ty vole… Tak to je něco… To je fakt výborný todleto… Atd…“ 😁👍

Eva
Eva
3 let před

u nás vede klobása se škvarky o tu jsme se málem poprali 😊…….

Honza
Honza
3 let před

Ahoj, naposledy jsem ochutnal cibulovou klobásu. Byla to „velká dobrota“. Má to jen jednu nevýhodu.
Vždy, když domu přinesu nějakou dobrotu od „Dědova masíčka“ všichni se na to vrhnou jako kobylky.

Milena
Milena
3 let před

Právě jsme ukončili velikonoční testování klobás💪Všechny výborné👍🏼.

Maruška
Maruška
3 let před

Hnědá liška – uzená klobása (Složení – směs vepřového a hovězího masa s kořením) snědena „na jeden zátah“. Neskutečná dobrota a těším se na velikonoční objednávku.

Petr
Petr
3 let před
Odpovědět  Maruška

Prave jsem objednal 90m veprovych strev a pripravuji se na velikonocni objednavky🙂

Marie
Marie
4 let před

Měla jsem tu čest ochutnat Podkovu – fermentovanou klobásu (tedy popravdě během dvou dnů celou sníst…), a musím všem říct, že je naprosto vynikající. Krásně vysušená, s tuhostí tak akorát na příjemné kousání, s výraznou masovou chutí, jen lehce solená a kořeněná, opravdu velká dobrota.

Honza
Honza
3 let před
Odpovědět  Marie

Naprosto stejný scénář jako u paní Marie – rozbaleno pro ochutnání a už není. Dokonale vyvážená chuť, hezká mozaika na řezu.